Podcast Na rozcestí: V akademické sféře jsou na špici muži, kteří nemusí o nikoho pečovat

V novém díle podcastu Na rozcestí mluví britská antropoložka Mariya Ivancheva o tom, jaké rozdíly přetrvávají mezi akademickými institucemi v západní a východní Evropě.

Mariya Ivancheva je britská socioložka a antropoložka bulharského původu, která se ve své práci dlouhodobě věnuje nerovnostem a prekaritě v akademické sféře. V současné době je prezidentkou Evropské asociace pro sociální antropologii, v jejímž rámci také založila a vede iniciativu Precanthro řešící pracovní podmínky členů asociace v Evropě. V novém díle podcastu Na rozcestí mluví nejenom o tom, jak iniciativa vznikla, ale také o svém dlouhodobém výzkumu pracovních podmínek na univerzitách v Británii a v dalších zemích a o tom, jak její přístup k práci, výzkumu i aktivismu ovlivnilo vyrůstání v postsocialistickém Bulharsku.

Podcastová série Na rozcestí / Crossroads vzniká ve spolupráci s internetovým deníkem Alarm. Do podcastu Na rozcestí si zveme společenské vědce a vědkyně, jejichž výzkum se týká důležitých témat a problémů našeho globalizujícího se světa. Dnešní díl moderuje Marie Heřmanová. Podcast si můžete poslechnout také v angličtině bez dabingu.

Leave a Reply